Stedenbouwkundige visie

50 nieuwe woningen aan een lint net buiten het dorp. Past dit in een gebied dat op de overgang ligt van dorp naar landelijk gebied? En, past dit in de dorpse karakteristiek?
 
Hiertoe werden we uitgedaagd, omdat de rode contour -die deels op het gebied lag- moest worden uitgebreid en dit kon alleen met een kwalitatief goed plan.
In een besloten prijsvraag werden we door de woningstichting Waalwaardwonen gevraagd om een stedenbouwkundige visie op te stellen voor het gebied.
 
In onze visie op het gebied wordt er een nieuw landschap voorgesteld, waardoor een bijzonder woonmilieu kan worden geïntroduceerd. Aan de voorzijde betreft het ‘wonen op het erf’ passend bij het traditionele lint, in de middenzone introduceren we ‘boswonen’ en in het natte gedeelte bij de wetering is er ruimte voor een bebouwingselement met een bijzonder zorgprogramma.