×

×

verhoeven de ruijter,
ideeën voor stad en land

Alle Stedenbouw Landschap Openbare ruimte Conceptontwikkeling

herinrichting collectieve ruimte 

Locatie:
Eindhoven
Ideeën voor:

Woonbedrijf

Samen met:

Fulco Treffers (12N Urban Matters), Mildred Monpellier, Wessel Dragt

De openbare ruimte tussen de duplexwoningen aan de Sonseweg is sterk aan renovatie toe. De heestervakken zijn aan het eind van hun levensduur, enkele bomen zijn ziek en de dichtgegroeide beplanting oogt rommelig en zorgt bovenal voor een onveilig gevoel.

Woonbedrijf wil echter meer dan enkel het groen opschonen. Door bewoners actief bij het proces te betrekken wil zij een kwalitatieve openbare ruimte maken én de betrokkenheid van de bewoners bij hun buurt vergroten.

Het project is uitgevoerd in samenwerking met 12N Stedenbouw die het participatieproces heeft ingericht. Verhoeven | de Ruijter heeft ervoor gezorgd dat de bewonerswensen vertaald zijn in een uitvoerbaar en vooral beheersbaar ontwerp. Het ontwerpproces was erg dynamisch. De schetssessies vonden op locatie plaats en bewoners konden met hun ideeën en vragen binnenlopen. Hierdoor bleven bewoners continue betrokken bij belangrijke ontwerpkeuzes. Op dit moment is het project in uitvoering. De eerste reacties van bewoners zijn erg positief!

Ontwerp: 2013 | Uitvoering: 2013

Proces en resultaat van de herinrichting Sonseweg