Groen en klimaatadaptief Flight Forum

Locatie:
Eindhoven
Opdrachtgever:
Flight Forum C.V.
Opgave:
Ontwerp openbare ruimte

Sinds 2016 is ons bureau betrokken om na te denken hoe het vestigingsklimaat op het bijzondere bedrijventerrein Flight Forum kan verbeteren. Het vergroenen van de openbare ruimte, het maken van fijne verblijfsplekken en logische routes is een van de onderwerpen waarop Flight Forum wil verbeteren.  Het herinrichten van de openbare ruimte op het kantorencluster is dan ook een belangrijk onderdeel van de transitie.

In een intensief proces met gebruikers en eigenaren kwamen we tot een plan waarbij we twee derde van het asfalt eruit snijden en vervangen door  ruige, robuuste, plantvakken. In het groen komen plekken om te werken, lunchen, borrelen, wandelen of relaxen. De entrees worden voorzien van een zitelement met daarop het huisnummer verwerkt. De entrees worden daardoor leesbaar en vindbaar voor bezoekers.

Tussen de beplanting ontstaat een heldere loopas die aan beide zijdes uitkomen op een 'koppelplein'. Op deze plek komt een grote boombank, wordt ruimte gegeven aan bijeenkomsten zoals een netwerkborrel of barbecue, maar het is ook een goede plek voor de inmiddels goedbezochte foodtrucks.  

Samenwerkingspartners
Rob van Midden (Flight Forum C.V.), Paul van Eck (Accent Adviseurs), Daan Janssen, Nout Sterk (Studio Redd)